LESKOVAČKI KULTURNI CENTAR PROSLAVIO 40 GODINA POSTOJANJA

Povodom obeležavanja veoma bitnog jubileja, 40 godina postojanja i uspešnog rada Leskovačkog kulturnog centra, danas je u Narodnom pozorištu u Leskovcu upriličena svečana akademija i tom prilikom uručena su priznanja i zahvalnice zaslužnim pojedincima i kolektivima koji su doprineli razvoju ove ustanove kulture.

Od početka do danas, Leskovački kulturni centar više puta menjao je ime i rukovodioce, ali je uvek bio i ostao značajan činilac kulturnih dešavanja u gradu, mesto sastajanja i avangardni nosilac novih ideja.

Ova ustanova kulture poslednjih godina važi za jednu od najrespektabilnijih na ovom području. Ceneći vrhunske rezultate, kadrovske i tehničke potencijale, Ministarstvo kulture i informisanja, u okviru projekta „Gradovi u fokusu“ 2018. godine, opredelilo je šest miliona dinara za rekonstrukciju i adaptaciju hola u prizemlju Leskovačkog kulturnog centra, a ove godine izdvojilo je sredstva i za adaptaciju nekadašnje male galerije.

Na svečanoj akademiji uručena su priznanja i zahvalnice zaslužnim pojedincima i kolektivima koji su doprineli razvoju i rastu Leskovačkog kulturnog centra. Među njima su se pored gradonačelnika Gorana Cvetanovića, Turističke organizacije grada Leskovca i drugih našli i Filmski centar Srbije i dramski pisac Žejko Hubač.

Nekadašnji Dom kulture mladih, a sadašnja vodeća ustanova kulture u gradu, današnjom svečanom akademijom u leskovačkom Narodnom pozorištu, koja je organizovana u okviru bogatog sedmodnevnog programa, završava obeležavanje veoma bitnog jubileja, 40 godina postojanja i rada.