LESKOVCU HITNO POTREBNI NOVI DEČJI VRTIĆI

Mali broj i nedovoljan kapacitet dečjih vrtića, kako u Srbiji, tako i u našem gradu, jedan je od gorućih problema, sa kojim se suočavaju mladi roditelji, prilikom upisa dece u vrtić, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare predstavnika Grupe građana “Za Leskovac zajedno”, koji su ovom prilikom lokalnoj samoupravi grada Leskovca ponudili konkretno rešenje.

Nenad Zdravković, ispred Grupe građana “Za Leskovac zajedno“, predočio je na konferenciji za novinare, da se problem nedostatka dečjih vrtića u Leskovcu, pothitno mora rešiti.

Prema njegovom mišljenju, razlog problema, nalazi se u činjenici da lokalna vlast ne ulaže finansijska sredstva u izgradnju većeg broja predškolskih ustanova na teritoriji grada, uprkos brojnim predizbornim obećanjima da će tako učiniti.

Jedno od pomenutih obećanja, kako je naveo Zdravković, je izgradnja dečjeg vrtića na prostoru Stočne pijace.

Prema rečima Nenada Zdravkovića, privatni vrtići su, svesni problema, sa kojim se suočavaju, pre svega, mladi roditelji, izvukli korist iz ove situacije, i u skladu sa tim, podigli cene boravka.

Već pet godina, novih vrtića u Leskovcu nema, a cena za boravak dece, u privatnom vrtiću, povećana je za 50 odsto, tako da sada iznosi 10.500 dinara, što je, kako ocenjuje Grupa građana “Za Leskovac zajedno”, poprilično visoka cena za zaposlene, u gradu sa najmanjim zaradama u državi.