DruštvoVesti

LOKALNA SAMOUPRAVA NASTAVLJA RAZGOVORE SA RADNICIMA DŽINSIJA

Radnici Džinsija koji su zainteresovani da nastave sa radom u italijanskoj kompaniji Aunde predavali su danas svoje radne biografije u pogonu nekadašnje Sintetike u kojoj je poslovao turski investitor, a Italijani žele da tu počnu svoju proizvodnju. Predstavnici grada Leskovca, načelnik Gradske uprave Miloš Cvetanović i sekretar Skupštine Zoran Vukašinović, danas su nastavili razgovore sa radnicima turske kompanije Džinsi koji su se odazvali pozivu da prisustvuju sastanku
Kompanija Aunde nastavlja razgovore sa zainteresovanim radnicima da nakon turskog Džinsija nastave svoj radni angažman u ovoj italijanskoj firmi.
Kompanija Aunde, zainteresovana da svoju proizvodnju u oblasti auto-industrije započne u Leskovcu, a sa kojom je rukovodstvo grada Leskovca u prethodnom periodu vršilo pregovore oko preuzimanja pogona Sintetike i zaposlenja radnika kompanije Džinsi koji su danas predavali svoje radne biografije.
Podsećamo da su nedavno predstavnici Aunde generalni direktor Anino de Venecia i izvršni direktro Điro Loti sa advokaticom i gradskim čelnicima već obišli pogon Sintetike. Po rečima generalnog direktora Anina de Venecie radnici u Srbiji su po njihovom mišljenju ozbiljni i lojalni.

Jedan deo radnika komapnije Džinsi razgovarao je danas sa predstavnicima lokalne samouprave
Predstavnici grada Leskovca, načelnik Gradske uprave Miloš Cvetanović i sekretar Skupštine Zoran Vukašinović, danas su nastavili razgovore sa radnicima turske kompanije Džinsi koji su se odazvali pozivu da prisustvuju sastanku.
Radnicima je predstavljen tok pregovora sa italijanskom kompanijom Aunde koja je zainteresovana da svoje poslovanje započne u Leskovcu i zaposli radnike turskog Džinsija. Aunde ima nameru da u što kraćem roku započne proizvodnju imajući u vidu da ima ugovorene poslove i potrebu da naručiocima isporuči traženu robu.
Predstavnici lokalne samouprave obavljaju intenzivne pregovore sa predstavnicima italijanske kompanije i namera rukovodstva grada je da novi investitor što pre započne proces proizvodnje kako bi svim radnicima bilo omogućeno da, ukoliko su zainteresovani i ukoliko ispunjavaju zahteve poslodavca, svoj rad nastave u istom prostoru i na istovrsnim poslovima.
Radnici koji su bili na sastanku su danas obavešteni da će Aunde obuke sprovoditi u Leskovcu, a ne u Jagodini kakav je bio prvobitni plan, i da će se prijem radnika vršiti sukcesivno u zavisnosti od toka odvijanja obuke.
Sastanak je vođen u formi razgovora imajući u vidu da je svaki zainteresovani radnik mogao da postavi pitanje, a načelnik Cvetanović i sekretar Vukašinović su ih obavestili da će sve nedoumice koje su danas iznete preneti predstavnicima kompanije Aunde prilikom narednog susreta.
Radnici su danas obavešteni da je u toku i komunikacija sa kompanijom Džinsi sa ciljem zaštite interesa radnika u domenu nadležnosti lokalne samouprave, te da će se rukovodstvo grada na čelu sa gradonačelnikom dr sci. med. Goran Cvetanovićem u saglasnosti sa državnim vrhom, maksimalno založiti da se sva prava radnika ispoštuju.
Sastanku je prisustvovala i direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Leskovac koja je bila tu da odgovori na sve nedoumice radnika oko prijave na evidenciju NSZ-a, odnosno onih radnika koji su za tim iskazali interesovanje.
Na kraju sastanka radnici su obavešteni da će i dalje biti izveštavani o toku pregovora sa kompanijom Aunde i komunicacijom sa predstavncicima kompanije Džinsi.