PrivredaVesti

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE NAJAVLJUJE PRERASTANJE E-PIJACE U ,,INTERAKTIVNU TRŽNICU SRBIJE“

Platforma E-pijaca, koja je pokrenuta početkom aprila zbog pandemije korona virusa, jer poljoprivredni proizvođači nisu mogli da prodaju svoje proizvode, mogla bi da preraste u „interaktivnu tržnicu Srbije“, najavljuju iz Ministarstva poljoprivrede i dodaju da je na  digitalnoj pijaci do sada je registrovano više od 2.000 malih proizvođača iz cele zemlje.

Kako navode u ovom ministarstvu platforma E-pijaca nudi sve, od džemova, sireva, namaza, mesnih prerađevina, pa do vina, rakije, piva i domaćih sokova.

Ponudom je praktično pokrivena cela teritorija Srbije. Najveće interesovanje je bilo za premijum proizvode, kao što su kvalitetni sirevi i namazi, organske namirnice i prerađevine od bobičastog voća.

Kako kažu u Ministarstvu poljoprivrede, ideja je bila da se omogući pristup tržištu, pre svega malim proizvođačima koji nemaju svoje internet-strane, kako bi njihovi proizvodi bili dostupni potrošačima i dodaju da će  u  „interaktivnoj tržnici“ ponuda svih registrovanih proizvođača biti  predstavljena na još bolji i napredniji način, sa slikama, količinama, potvrđenim kvalitetom, cenom i raspoloživošću.

Postojaće i mogućnost „osvežavanja“ ponude, organizovanja popusta i specijalnih ponuda, a sve u cilju podsticanja veće tražnje i trgovine u internet-prostoru.

Inače, u planu je i da se razvije posebna mogućnost pretrage i pregleda za male distributivne lance, koji su i najveći kupci. To znači da bi, recimo, jednostavnom pretragom dobili informaciju koliko u selima u okolini Leskovca ima proizvođača krastavaca, paradajza ili pečuraka i mogućnost da nabave određene količine.