DruštvoVesti

NA LISTI TEHNOLOŠKIH VIŠKOVA 282 PROSVETARA U LESKOVCU

Na teritoriji grada Leskovca, na listi tehnoloških viškova u prosveti, krajem avgusta, bila su 282 zaposlena, saopštio je predsednik Odbora Jablaničkog okruga Sindikata obrazovanja Srbije, Aleksandar Nikolić. Konstatovano je da je potrebno rešiti njihov status u što kraćem roku.

Govoreći o putnim troškovima za zaposlene u prosveti za jun, koji su isplaćeni odmah sledećeg meseca, Aleksandar Nikolić, predsednik Odbora Jablaničkog okruga Sindikata obrazovanja Srbije, istakao je da je to vrlo pozitivna stvar, s obzirom na to da više nema nikakvih dugovanja.

On je dodao i da su jubilarne nagrade zaposlenima u obrazovanju isplaćene u januaru ove godine, i obrazložio da su na listi tehnoloških viškova 25. avgusta bila 282 zaposlena u prosveti na teritoriji grada Leskovca.

Broj tehnoloških viškova u prosveti u Leskovcu, prokomentarisala je i načelnica Školske uprave za Jablanički okrug, Marina Ilić, koja je ovom prilikom naglasila da je vrlo važno rešiti njihov status u što kraćem roku.

U sastavu Podružnice Jablaničkog okruga Sindikata obrazovanja Srbije nalaze se 62 vaspitno – obrazovne ustanove, Predškolska ustanova i Dom učenika.