DruštvoVesti

NASTAVLjA SE MASOVNA VAKCINACIJA U LESKOVCU

Masovna vakcinacija u Leskovcu je nastavljena danas, a do 12:30 časova ukupno je vakcinisano 508 ljudi. Sinoć je stigla nova tura kineskih vakcina kao i prvi put 2469 doza, a uskoro se očekuje i ruska vakcina.
Lokalna samouprava grada Leskovca organizovala je rad kol centra putem koga će svi zainteresovani moći da se informišu o vakcinaciji koja se sprovodi na teritoriji našeg grada na broj telefona 016/315-0-333.
Kada je reč o imunizaciji gradonačelnik Lekovca Goran Cvtanović je prilikom obilaska punkta u hali Partizan istakao da su nedostaci i problemi od juče su otklonjeni i sada postupak teče brže i efikasnije:
„Molim naše sugrađane za razumevanje. Juče je bio prvi dan i očekivalo se da da nastaju manji problemi. Uložili smo sve svoje znanje, iskustvo i resurse da masovna vakcinacija ubuduće protiče bez problema.Sinoć je stigla nova tura kineskih vakcina kao i prvi put 2469 doza. Očekujemo rusku vakcinu ovih dana. Iz Batuta je stigla tura sa dovoljnim brojem doza Fajzer vakcine za revakcinaciju korisnika i zaposlenih u Ustanovi za starije i odrasle koji su prvu dozu pre 21 dan. Revakcinacija će biti obavljena danas“, dodao je gradonačelnik.
Nakon juče uočenih problema, došlo je do drugačije organizacije, uz angažovanje većeg broja ljudi, kazao je zamenik direktora Doma zdravlja Časlav Nedeljković.
Dobar odaziv govori da je svest stanovništva o značaju imunizacije na visokom nivou, ističe Aleksandra Nikolić, v.d.direktora ZZJZ Leskovac koja je i sama danas primila kinesku vakcinu proizvođača Sinofarm.
Od 508 vakcinisanih građana u hali Partizan je vakcinu primilo 357, Brestovcu 16, Manojlovcu 9, Grdelici 50, Vučju 76. U toku jučerašnjeg dana ukupno je na teritoriji grada Leskovca vakcinisano 288 ljudi, a na ostalim punktovima 53 oje.
U 8 časova jutros je počeo sa radom i i kol centar za informacije o vakcinaciji. Kol centar je formiran sa ciljem pružanja informacija građanima o masovnoj imunizaciji koja se sprovodi na teritoriji grada Leskovca, kao i pomoći u prijavljivanju osobama koje imaju poteškoće prilikom prijavljivanja na sistem e-uprava.
Kol centar će svim građanima biti na raspolaganju svakog radnog dana i vikendom od 08:00 do 15:00 časova na broju 016/315-0-333, a danas je primljeno preko 70 poziva.
Po potrebi će raditi i nakon 15 časova.