KulturaVesti

NEDA UKRADEN PEVALA U PEČENJEVCU NA ,,SVEOILIJSKIM VEČERIMA“

Poznato ime naše estrade već pola veka, Neda Ukraden, priredila je sinoć nezaboravno veče za žitelje Pečenjevca i okolnih mesta nastupom u okviru ,,Svetoilijskih večeri“ koje pečenjevački Dom kulture organizuje dugi niz godina.

Dom kulture „Tihomir Rakić – Veljko“ Pečenjevce organizuje već tradicionalno godinama unazad kulturno leto poznato pod nazivom „Svetoilijske večeri“.
Ove godine je ova manifestacija koja se završava na veliki hrišćanski praznik Sveti Ilija, kao seoskim litijama, započela 19.jula sportskim dešavanjima, a završena sinoć koncertom koji je priredila Neda Ukraden i zagrejala srca i mlađe i starije publike.
Ova žena harizmatične ličnosti i neiscrpne energije je ređala hit za hitom, pesme koje su obeležile i bivšu Jugoslaviju, njeno Sarajevo, brojne prijatelje i saradnike. Posebno je izrazila zadovoljstvo što ima priliku da nastupa u rodnom selu jednog Tome Zdravkovića.

Tokom Svetoilijskih večeri u Pečenjevcu su održani Veče folklora, koncert u čast Toma Zdarvkovića na kome su Tomine pesme pevali Čeda Marković, Blažo Petrov i Mirolsav Stojković, veče trube Gospodar duše, kao i rok muzike i plesa, a Dragan Boža Marjanović je odigrao svoju monodramu.