DruštvoVesti

NOVA APLIKACIJA CRVENOG KRSTA ,,PRVA POMOĆ U DŽEPU“

  1. septembra je Crveni krst obeležio Svetski dan prve pomoći povodom čega je Crveni krst Leskovac je organizovao niz aktivnosti u cilju obeležavanja ovog važnog datuma. Crveni krst je razvio digitalnu aplikaciju kojom se lako i jednostavno može doći do praktičnih uputstava o pružanju prve pomoći unesrećenima u različitim situacijama.
    Do aplikacije je veoma lako doći skeniranjem QR koda pomoću koga dobijamo link ka aplikaciji „Prva pomoć u tvom džepu“.

Prva pomoć je jedna od onih aktivnosti koja se posebno neguje u Crvenom krst Srbije. To je aktivnost koja se vezuje za organizaciju Crvenog krsta u celom svetu i po čemu je Crveni krst svuda prepoznatljiv. Prva pomoć je čin spasavanja života, ali je takođe odraz humanosti, altruizma i osećaja za potrebe drugih ljudi.
Ovo je i dobra prilika da se podsetimo korisnih, a jednostavnih postupaka kojima možemo spasisti ljuski život ili umanjiti posledice povrede ili zdravstvene tegobe. Svakodnevni život nosi brojne izazove. Neretko smo dovedeni u situaciju da se zateknemo kraj osobe koja je pala u nesvest, naiđemo na saobraćajnu nezgodu sa pešakom koga je oborio auto, da se posečemo oštricom noža, pomažemo uplakanom detetu koje se opeklo ili komšiji koji je pao u berbi voća. Svaka od ovih okolnosti zahteva malo znanja, pribranosti i spretnosti da se pruži prva pomoć.
Najbolje je veštine prve pomoći učiti na praktičnoj obuci sa instruktorom. Pored toga, veoma je korisno povremeno usvajati nova znanja ili se podsetiti naučenog koristeći literaturu, video snimke, aplikacije za mobilni telefon ili druge digitalne alate. Na taj način znanja možemo usavršavati uvek kada nam se za to ukaže prilika.
Ove godine obeležavanje Svetskog dana pomoći posvećeno je digitalnim alatima kojima je moguće brzo i jednostavno doći do određenih upustava kojima se može spasiti život u nevolji.

S tim u vezi, Crveni krst je razvio digitalnu aplikaciju kojom se lako i jednostavno može doći do praktičnih uputstava o pružanju prve pomoći unesrećenima u različitim situacijama.

Do aplikacije je veoma lako doći skeniranjem QR koda pomoću koga dobijamo link ka aplikaciji „Prva pomoć u tvom džepu“.