DruštvoVesti

NOVI DEČJI KUTAK U NASELJU SOLIDARNOST

Zahvaljujući lokalnoj samoupravi grada Leskovca, mališani iz naselja Solidarnost dobili su novo igralište sa toboganom, klackalicama i ljuljaškama. Ovaj prostor, pod nazivom Dečji kutak, nalazi se između ulica Otona Župančića i Miroslava Stojanovića Leske.

U ime stanovnika naselja Solidarnost, i naročito roditelja kojima ovaj Dečji kutak puno znači, Milena Stamenković, ispred Mesne zajednice „Prva južnomoravskih brigada“, je istakla da igralište sada predstavlja centar za okupljanje i razonodu.

U okviru igrališta, ugrađen je plato sa gumiranom podlogom za rekvizite i staze kojima se pristupa dečjem igralištu. Takođe, postavljene su i kvalitetne sprave, poput tobogana, klackalica, ljuljaški i njihalica, a uređen je i peščanik.

U njegovu izgradnju, grad Leskovac je uložio 2,2 miliona dinara.

Novoizgrađeni kutak za mališane u naselju Solidarnost, obišao je i gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović koji je ovom prilikom naglasio da će odrastanje najmlađih sugrađana u što boljim uslovima, odnosno kvalitet njihovog života, uvek biti prioritet lokalne samouprave.

Ne samo u naselju Solidarnost, već i na brojnim drugim mestima, izgrađena su igrališta za decu koja doprinose lepšoj slici grada. Ona se nalaze iza Šop Đokićeve kuće, zatim na Hisaru i iza Garetove Palate.

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, ovom prilikom, najavio je izgradnju još jednog igrališta u toku naredne godine, između ulica Nikole Skobaljića i Ilije Strele.