PrivredaVesti

NOVI INVESTITOR U LESKOVCU?

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je danas u prisustvu predstavnika relevantnih odeljenja Gradske uprave grada Leskovca i Javno-komunalnog preduzeća Vodovod imao onlajn sastanak sa predstavnicima kineske kompanije sa kojom se nekoliko meseci unazad vode pregovori oko pokretanja pogona za proizvodnju heparina na teritoriji grada Leskovca.
Na ovom sastanku je bilo reči o zakonskim regulativama koje ova firma mora da ispuni po pitanju prerade i ispuštanja otpadnih voda jer je investitor pokazao najveće interesovanje za realizaciju svog projekta u Leskovcu zbog Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i gradskog kolektora koji su u potpunosti izgrađeni ulaganjem od milijardu dinara. Projekat Upravljanje otpadnim vodama na teritoriji grada Leskovca podrazumeva i izgradnju kanalizacione mreže u 16 naseljenih mesta čija faza implementacije će početi uskoro a finanasira je Vlada Kraljevine Holandije iznosom od 8 miliona evra.
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je pozvao rukovodstvo i stručne timove ove firme da dođu u Leskovac i obiđu Fabriku za prečišćavanje otpadnih voda kao i potencijalne lokacije tako da se njihova poseta očekuje u predstojećem periodu.