DruštvoVesti

NOVI ZAMENIK GRADONAČELNIKA I ČLANOVI GRADSKOG VEĆA

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je u današnjem uživo izlaganju koje je Televizija K-1 prenosila predstavio kandidate za članove Gradskog veća i zamenika gradonačelnika i prezentovao rezultate rada svog tima.

Nakon devet meseci predanog rada i pred sutrašnju 10.sednicu Skupštine grada Leskovca zbog podnošenja ostavke pred odbornicima će se naći novi ljudi za zamenika gradonačelnika i četiri člana Gradskog veća.

Ostavke su podneli Ana Janković-Stojanović, dosadašnja zamenica gradonačelnika koju bi trebalo da zameni takođe lekar po profesiji Lidija Dimitrijević, kao i većnici Aleksandra Milovanović koja nastavlja poslovno angažovanje na Odeljenju onkologije leskovačke Opšte bolnice , Srećko Stamenković i Slobodan Glišić, koji su angažovani u sferi visokog obrazovanja. Novi kandidati za ova mesta Vladanka Stamenković, inženjer tehnologije, Jelena Stanković, doktorant na Ekonomskom fakultetu u Nišu i Andrija Atanasković, profesor fizičke kulture i najbolji sportista grada za 2019.godinu.

Gradonačelnik se zahvalio na saradnji onima koji odlaze, ali su izrazili želju da i dalje budu deo njegovog tima i poželeo sreću novim saradnicima.

On je prezentujući rezultate rada u prethodnom periodu podsetio na sredstva od 17 miliona dinara koja je juče dobio grad Leskovac za oblast socijalne zaštite, uspešno organizovanu vakcinaciju na teritoriji Leskovca jer je do sada vakcinisano 37,4 odsto stanovnika, kao i drugu fazu rekonstrukcije koja očekuje leskovačku bolnicu vrednu 5 milijardi 200 hiljada dinara.

Rešava se problem dugovanja leskovačke apoteke, a sredstva od preko milijardu i 800 hiljada dinara su uložena u infrastrukturu i rešavanje problema u ovoj oblasti.

Kako je istakao radovi na gradskom trgu ne idu predviđenom dinamikom.

Ono što očekuje grad kao investicije su gasifikacija kotlarnica, magistralnog toplovoda, uz podršku državnog vrha i predsednika Srbije se privlače investitori i smanjuje nezaposlenost.

Gradonačelnik je najavio nova ulaganja u Leskovac kao grad sa povoljnim poslovnim okruženje, dolazak još jednog turskog investitora, nove pogone kompanija Dits, Statovac i ciglane Mladost.

U poljoprivredu se ulaže sve više, zaključio je kao i u sve ostale oblasti društvenog i privrednog života.