DruštvoVesti

NOVO VOZILO SA MERDEVINE ZA LESKOVAČKE VATROGASCE

Jedno od pet modernih vozila sa automehaničkim lestvama koja su namenjena evakuaciji i spasavanju na visinama do 32 metra je dobila Vatrogasno-spasilačkoj jedinici Sektora za vanredne situacije MUP-a u Leskovcu što je bio povod za posetu gradonačelnika Gorana Cvetanovića sa saradnicima.
Uz podsećanje da su samo prošle godine u Vatrogasno-spasilačku jedinicu stigla čak tri vozila čija ukupna vrečija ukupna vrednost iznosi 670 hiljada evra, Ivica Ranđelović, načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, je istakao da je novo vozilo izuzetno važno za bezbednost grada i građana Leskovca s obzirom na to da je oprema koja je do sada korišnjena za evakuaciju i spasavanje na velikim visinama starija od tri decenije.
„Mi sada imamo opremu koja je moderna i koristi se svuda u svetu. U narednom periodu ćemo vršiti obilazak višespratnica kako bismo proverili da li ti objekti odgovaraju propisima i ukazivaćemo na probleme i opasnosti jer da bismo adekvatno koristili ovo vozilo moramo da imamo pristup zgradama“, kazao je Ranđelović.
Iako je izvršena demonstracija danas nismo prikazali za šta je kompetno šta sve mogu ove lestve..
Početkom godine Ministarstvo unutrašnjih poslova je obezbedilo pet modernih vozila sa automehaničkim lestvama, a zahvaljujući odličnoj saradnji Leskovac je dobio jedno od njih.
Postupak obuke je u toku i Vatrogasno-spasilačka jedinica će uskoro dobiti i zvanični sertifikat za rukovanje ovim vozilom.
Vatrogasno-spasilačka jedinica Sektora za vanredne situacije MUP-a u Leskovcu je pre dve godine odlikovana Oktobarskom medaljom grada Leskovca.