ODRŽAN 10.DRUM DUM FEST

Ovog vikenda je održan tradicionalni 10. Drum dum fest, a koncert večeri je u Narodnom pozorištu održala Bojana Stamenov.
PR Drum dum festa Milena Ilić, je izrazila zadovoljstvo što je uprkos teškoćama održan ovogodišnji festival bubnjeva koji je započeo tradicionalnim defileom bubnjara kroz centar grada i radionicom Gorana Evetovića.
„Mi ćemo se večeras predstaviti bluzom, i njime ćemo zvanično zatvoriti ovogodišnji festival. Veliko je zadovoljstvo što sam ponovo u Leskovcu i što sam na ovom festivalu. Tada sam nastupala sama, a večeras imam pojačanje, poručila je Bojana Stamenov koja je koncert večeri održala sa svojim orkestrom .
Leskovac je grad kulture, istakla je Marija Rajković, u ime kabineta gradonačelnika, kao i turističke ponude, što dokazuje i ovaj festival, ali i ostala dešavanja.
Kao i uvek do sada, DDF priredio je izvanredan program sa vrhunskim bubnjarima i izuzetnim muzičkim programom.
Održana je ove godine promocija knjige Gorana Evetovića „ Bubnjarski priručnik – Put do velikih bina“.
U večernjem program su predstvljene mlade snage u redovnom programu „DDF kids“ na kome su nastupili mladi talenti iz leskovačke Drum Dum škole bubnjeva, zaječarske Školice bubnjeva i iz muzičke škole„Stevan Hristić“ iz Stanišora, Kosovo i Metohija.
Nastupio je kao predstavnik leskovačkih bubnjara, Peđa Velikov, zatim Dušan Ivanišević Trio, a ove godine je održana i dodela Nagrade za životno delo Garabetu Tavitjanu iz Skoplja.
Koncert večeri u Narodnom pozorištu je na zadovoljstvo publike održala Bojana Stamenov sa bendom a na bubnjevima ju je pratio Goran Evetović.
Zbog nemogućnosti da publika dođe u većem broju, obezbeđen je bio i online prenos festivala koji je radila Televizija K-1 da bi se prenela atmosfera i duh manifestacije koja postoji već jedanaest godina.