DruštvoVesti

ODRŽAN DRUGI SABOR NARODNOG STVARALAŠTVA U VUČJU

U cilju očuvanja tradicije i baštine vučjanskog kraja u ovoj varoši je danas održan Sabor narodnog stvaralaštva , drugi po redu.
„Cilj ove naše manifestacije je očuvanje nacionalne i kulturne baštine od tkanih materijala, ručnih radova , starih zanata itd. Mi smo odlučili da sačuvamo od zaborava i predamo mladima kulturno blago Vučja i vučjanskog kraja“ kazao je u ime organizatora, direktor vučjanskog Doma kulture Bratislav Stanisavljević.
U okviru Sabora organizovan je festival rakije, lovački kotlić, izložba domaće radinosti, rad zanatlija drvenara.
Pomoćnica gradonačelnika Leskovca Jelena Stamenković je otvarajući ovu manifestaciju kazala da je Vučje kraj čuven po svojim srdačnim stanovnicima, vodenicama, kraj koji čuva i neguje turističke potencijale, reku Vučjanku, njen kanjon, kupalište i hidroelektranu, jednu od najstarijih u Srbiji.
Vredne domaćice su pripremile i tradicionalna jela i đakonije po receptima naših baka, a nije izostao ni čuveni gulaš.
Ovom su prilikom uručene zahvalnice svim učesnicima Sabora narodnog stvaralaštva. U kulturno zabavnom delu programa nastupila je folklorna sekcija Doma kulture u Vučju, uz pratnju dela orkestra Ansambla narodnih igara i pesama Abrašević.
nastup 01.10 01.25
Sabor narodnog stvaralaštva je manifestacija koja će uz podršku lokalne samouprave da se održava i ubuduće i postane tradicionalna.