DruštvoVesti

ODRŽAN ETNO SAJAM U LESKOVCU

Etno sajam poljoprivrednih proizvoda iz čitave Srbije održan je danas na gradskom trgu u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, Poljoprivredno savetodavnih stručnih službi iz čitave Srbije i grada Leskovca. Sajmu je prethodio prijem za predstavnike ovog ministartva i poljoprivrednih službi u skupštinskoj sali grada.
,, 26 Poljoprivrednih savetodavnih stručnih službi, izlažilo je proizvode karakteristične za područje njihovog rada. Na ovim tezgama danas ćemo videti mantije, sireve, kačkavalje, mesne proizvode, biljne proizvode i drugo, i naravno naše brendove: roštilj meso, ajvar, spržu, kao i papriku, leskovačke specijalitete“ poručila je na otvaranju 3.Sajma poljoprivrede zamenica gradonačelnika Lidija Dimitrijević.

„Ono što je meni posebno drago je da mi imamo sve više poljoprivrednika koji prave taj jedan korak dalje i svoje proizvode sa njiva prerađuju u fantastične prehrambene delikatese” istakla je državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Ivana Popović

Leskovac ima registrovana tri brenda: roštilj meso, leskovačku spržu i leskovački ajvar i na dobrom smo putu da u toku tekuće godine registrujemo i četvrti brend, a to je leskovačka ljutenica koja treba da dobije zaštićeno geografsko poreklo, kazao je gradonačelnik Gora Cvetanović na prijemu koji je prethodio obilasku sajma.

Za veme trajanja ove vlasti za subvencije poljoprivrednim proizvođačima, uređenje atarskih puteva, komasaciju, elektrifikaciju polja, protivgradnu odbranu, uložili smo 710 miliona dinara. U svim aktivnostima vezanim za poljoprivrednu delatnost, grad Leskovac, ali i svi naši sugrađani, uvek se oslanjaju na pomoć i podršku Poljoprivredne savetodavne stručne službe