DruštvoVesti

ODRŽAN LIKOVNI KONKURS POVODOM DANA OSI

Na konkurs povodom 3.decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom koji je podržao grad Leskovac i koji je kruna i centralna manifestacija obeležavanja pristiglo je 144 rada iz 17 gradova i opština i 18 udruženja.

Dodeljene su nagrade po oceni žirija, za tri najbolja rada i tri specijalne nagrade za najmlađeg učesnika,najkreativnije Udruženje i najproduktivnije Udruženje.

Ove godine prvu nagradu osvojio je Mirko Vujić iz Udruženja za pomoć MNRO Srbobran,drugu nagradu je osvojila Nataša Bojanić iz Udruženja za pomoć MNRO Zvezdara i treću nagradu je osvojio Miloš Stamenković iz Udruženja osoba sa mentalnim invaliditetom- MI-Niš.

Najmlađi učesnik konkursa je Mario Jerinkić iz Društva za pomoć MNRO Čigra Kikinda,najkreativnije Udruženje je Udruženje za zaštitu majki i dece iz Feketića a najproduktivnije Udruženje sa najvećim brojem poslatih radova je Dnevni boravakza decu i omladinu sa smetnjama u razvoju Valjevo.

Na manifestaciji će biti uručene zahvalnice za pruženu podršku za realizaciju programa,, Snovi u boji,, gradu Leskovcu i sponzorima.