SportVesti

ODRŽAN RTS KROS NA LESKOVAČKOM HIPODROMU

Na leskovačkom hipodromu održan je tradicionalni RTS kros jedna od najmasovnijih sportskih manifestacija u čitavoj Evropi koja se organizuje u čitavoj Srbiji.
,,Ovom današnjom manifestacijom, na kojoj smo okupili nekoliko hiljada takmičara, zaokružujemo ovogodišnji ciklus RTS Krosa i šaljemo prelepu sliku o Leskovcu kao gradu koji neguje sportske vrednosti i kod omladine razvija svest o značaju aktivnih i zdravih stilova života. Čestitam svim učesnicima i pobednicma trka. Samim učešćem na krosu svi ste vi pobednici“ poručio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Održano je 27 trka.U sklopu svečanog obraćanja pušteni su golubovi kao simbol mira, a ova sportska manifestacija i lepo vreme su danas na leskovačkom hipodromu okupili veliki broj učesnika, profesionalnih atletičara, kao i učenika osnovnih i srednjih škola i predškolaca, pripadnika Trećeg centra za obuku koji nakon 20 godina učestvuju na Krosu, posetilaca, roditelja i ljubitelja atletike.
Kros RTS-a je rođen 1991. godine u Jugoslaviji, a na inicijativu grada Leskovca i grada Zaječara 2000. godine učinjena je transformacija i sada živi cele godine. U ovoj godini preko 400 hiljada učesnika je prošlo kroz cilj.