DruštvoVesti

ODRŽAN SASTANAK GRADSKOG RUKOVODSTVA SA PRIVREDNICIMA, SLEDI JOŠ JEDAN DO KRAJA GODINE

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, danas je, sa svojim saradnicima, otvorio svoja vrata zainteresovanim leskovačkim preduzetnicima koji su imali potrebu da iznesu svoje sugestije, predloge i eventualne primedbe i probleme.
Po rečima domaćina skupa, gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića Leskovac je prvi i jedini grad koji je po 4. put dobio BFC sertifikat sa visokim procentom ispunjenosti od 96,33 , kao potvrdu povoljnog poslovnog okruženja koje stvara za privrednike , a on je ponovo izabrani za člana predsedništva BFC kluba, sa najvećim brojem glasova. Istakao je i značaj pojačanog otvaranja novih radnih mesta u gradu i okolini u čemu je zasluga i privrednika, a za 10 godina je 10000 ljudi pronašlo posao.
„Za svaki grad koji se ubrzano razvija, a Leskovac je upravo takav grad, neophodna je stalna saradnja i konstruktivan dijalog između lokalne samouprave i nosilaca privrednog napretka. Svesni da je privreda motor društvenog i ekonomskog razvoja, godinama unazad organizujemo ovakve sastanke, na kojima se trudimo da razumemo sve izazove sa kojima se suočavate vi, privredni subjekti koji posluju u našem gradu, da čujemo vaše predloge, sugestije i ideje kako dodatno poboljšati privredni ambijent u našem gradu,“ istakao je u obraćanju privrednicima gradonačelnik Cvetanović.
Kada je reč o problemima sa kojima se privrednici suočavaju i dalje ostaje putna infrastruktura, o čemu je kao i juče na Javnoj raspravi o nacrtu plana razvoja grada od 2023.do 2029. godine govorila Selena Jovanović, kao i o važnosti razvoja ruralnog turizma. Za ruralni razvoj, kako je odgovorio na ovu inicijativa gradonačelnik Cvetanović u budžetu za narednu godinu je opredeljeno 66,5 miliona dinara, a i završen prilaz domaćinstvu Sunčev Breg iz pravca Tulova i postavljanjo osveteljenje.
Takođe je naglasio da će ovo domaćinstvo koje je jedino konkurisalo dobiti subvenciju od 100 hiljada dinara za manifestaciju posvećenu gljivarstvu.

Zvezdana Dimitrijević, vlasnik DCA Laboratorije, je izrazila zahvlanost je je nakon na prethodnom sastanku iznete molbe za uređenje puta ka Milanovu gde je sedište, uređena infrastruktura.
Upravo zahvaljujući jednom ovakvom sastanku rešen je problem nelegalnih prevoznika na teritoriji grada. Još jedan od problema koji je danas iznet je i povećanje troškova poslovanja javnih prevoznika poput preduzeća Frenki komerc usled poskupljenja svih inputa.
Lepa je vest da je jedna mlada osoba, od skoro i majke osmomesečne devojčice, Slađana Zdravković, doktorand na departmanu za Istoriju i prevodilac za turski jezik, rešila da da ostane u Leskovcu i rodnoj Donjoj Jajini i da se oduži svom gradu zbog podrške koju je dobijala godinama unazad, na šta je gradonačelnik Cvetanović odgovorio da će se potruditi da izađe u susret i pomogne.
Sastanci ove vrste sa privrednicima se organizuju sa gradskim rukovodstvom na čelu sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem godinama unazad, još jedan će biti održan do kraja godine, a sa ovom praksom će biti nastavljeno i ubuduće, istaknuto je danas.