DruštvoVesti

ODRŽAN TADICIONALNI SASTANAK GRADONAČELNIKA SA DIREKTORIMA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i ovog prvog septembra održao je tradicionalni sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Leskovca kojem su prisustvovali i predstavnicima Predškolske ustanove, privatnih vrtića, Školske uprave, Sindikata prosvetnih radika i Gradske uprave.
Poželeo je svima mnogo uspeha u radu, srećan početak nove školske godine, gradonačelnik Cvetanović je naglasio da očekuje nastavak dobre saradnje u budućnosti, zahvalio se svima i poručio da će uvek biti na raspolaganju svima kako bi se nastavila realizacija brojnih projekata u oblasti obrazovanja.
„Na nama je da deci obezbedimo prostor, sredstva i prave učitelje, da im pružimo sve resurse koji će im olakšati put sticanja znanja i veština, a na njima je da pruženo pametno iskoriste, da dostignu svoj puni potencijal u skladu sa svojim interesovanjima i postanu ličnosti kojima ćemo se svi mi zajedno ponositi” poručio je gradonačelnik u svom izlaganju praćenom video prezentacijom sa stanjem ranije i sad o brojnim ulaganjima u svaku od 35 škola na teritoriji grada Leskovca.
Ulaganja su bila na energetskoj sanaciji školskih objekata, novom sistemu grejanja, rekonstrukciji sanitarnih čvorova, postavljanju ograde, uređenju učionica, opremanju kabineta za nastavu…

Cilj je osposobljavanje kompletne školske infrastrukture kroz investiciona ulaganja – tekuće popravke, poboljšanje sanitarno-higijenskih uslova, rekonstrukciju objekata, sala, školskih dvorišta, na nabavku nove školske opreme i savremenih tehnoloških sredstava. Kroz brojeve, a do sada je i energetsku sanaciju uloženo preko 260 miliona; poboljšanje sanitarno higijenskih uslova u 20-ak objekata oko 25 miliona; izgradnja zaštitnih ograda u 12 objekata 52 miliona; izgradnja terena za male sportove i fiskulurnih sala preko 100 miliona, što je ukupno 440 miliona dinara. On je istakao i planove za dalja ulaganja.
Školska godina je po rečima rukovodioca Školske uprave Leskovac, Marine Ilić, počela redovno, bez većeg opterećenja tehnološkim viškovima, da ostvaruju projekte u saradnji sa lokalnom samoupravom i osnovnim i srednjim školama i poželela da školska godina bude bolja i uspešnija.

Nakon sastanka svim direktorima osnovnih škola podeljeni su rančevi namenjeni prvacima koji se mogu koristiti za nastavu u prirodi, rekreativnu nastavu, dok su prošle godine svim prvacima podeljeni fluoroscentni prsluci za bezbednije kretanje kroz saobraćaj.