HronikaVesti

ODRŽANA ONLINE RASPRAVA O BUDŽETU GRADA LESKOVCA ZA 2021.GODINU

Javna rasprava povodom predloga budžeta grada Leskovca za 2021.godinu održana je danas uonlajn formatu tokom koje su gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i njegovi saradnici odgovarali na pitanja gradjana i udruženja gradjana.

Budžetom grada Leskovca koji predstavlja prikaz planiranih javnih sredstava u gradskoj kasi  u toku jedne godine i  kako se koriste javni resursi se pokušava da se sagledaju sve sfere društvenog života, a ove godine javna rasprava je zbog epidemiološke situacije održana onlajn tako što su gradonačelnik Goran Cvetanovi i njegovi saradnici zaduženi za razne oblasti odgovarali na sugestije i pitanja gradjana u uživo prenosu.

Kada je reč o sugestijama i pitanjima gradjana oni mogu tokom cele godine da ih daju i postavljaju na internet stranici grada Leskovca, a ove godine su se uključile i mesne zajednice svojim predlozima,  kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Planirani prihodi za narednu godinu u gradskoj kasi su 4 milijarde, 556 miliona, 122 hiljade dinara, kazao je Cvetanović, a 25 odsto čine namenski i nenamenski transferi sa milijardu, 132 miliona 973 hiljade dinara, a samostalni izvori prihoda lokalne samouprave su 921 milion dinara.  Gradonačelnik je Istakao i planove za narednu godinu.

Kada je reč o pitanjima i predlozima gradjana i udruženja gradjana,, I ja se pitam“ koje je prednjačilo sa inicijativama odnosili su se na ulaganja u omladinske institucije, Spomen park, bulevar Nikole Pašića, izgradnju stadiona, sportskih terena, vodovodne i kanalizacione mreže u gradu i okolini, rešavanje problema divljih deponija, ulaganje u poljoprivredu, podršku vantelesnoj oplodnji,  kao i rešavanje problema parking mesta izgradnjom nadzemne garaže.

Predlog budžeta grada Leskovca naći će se sutra pred gradskim većnicima na sednici Gradskog veća a zatim ide na usvajanje pred odbornike na narednom skupštinskom zasedanju.