KulturaVesti

ODRŽANA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA PROFESIONALNIH POZORIŠTA SRBIJE

U leskovačkom Narodnom pozorištu održana je sednica predsedništva profesionalnih pozorišta Srbije čijem je početku prisustovao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je istakao važnost kulture i kulturnih dešavanja koje podržava lokalna samouprava.

Osim redovnih tema, na današnjoj sednici kojoj su prisustvovali predsednik ove zajednice i upravnik Narodnog pozorišta Niš Spasoje Milovanović i predstavnici pozorišta iz Pirota, Vranja, Kruševca, Čačka, Šapca, Niša, Užica, Prištine, Lazarevca i Leskovca razgovaralo se i o terminu održavanja 57. festivala „Joakim Vujić“ čiji će domaćin ove godine biti grad Leskovac i leskovačko Narodno pozorište.

„Uvek smo se govorili da je grad bez kulture grad bez duše. Zato smo mnogo truda i energije uložili da za ovu oblast dostignemo izdvajanje od 9,1% iz budžeta“ poručio je gradonačelnik Cvetanović.
„Pozorište ne može da funkcioniše bez pune podrške svog osnivača, svog grada. Dobra je stvar da se svi mešamo što samo pokazuje da su naši gradovi u kojima živimo i radimo veliki gradovi jer prihvataju ljude sa strane, prihvataju nove ideje“, kazao je predsednik zajednice profesionalnih pozorišta Srbije Spasoje Milovanović.
Pozorište je jednostavno civilizacijska tekovina, ono pokazuje koliko je veliki grad u kom to pozorište radi i živi.