DruštvoVesti

ODRŽANA SEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA LESKOVCA

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je apelovao na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije na građane da maksimalno smanje kontakte, da predstojeće slave obeleže u najužem krugu porodice kako ne bi sebe i druge doveli u rizik od zaražavanja. Posedno zbog toga što iako su i Službe za urologiju i neurologiju priključene kovid sistemu kako bi se povećao smeštajni kapacitet u leskovačkoj bolnici.

U poslednjih 15 dana došlo do pogoršanja epidemiološke situacije na teritoriji grada Leskovca,koja se ocenjuje kao vanredna, kazala je v.d. direktora ZZJZ Aleksandra Nikolić i naglasila značaj poštovanja svih mera od strane Kriznog štaba Vlade Republike Srbije i grada Leskovca, rigorozne kontrole sprovođenja propisanih mera od strane nadležnih organa na teritoriji grada, izbegavanje okupljanja u većem broju i smanjenja kontakata na minimum, kao i nošenja zaštitnih maski, održavanje fizičke distance i redovne higijene ruku.
Od početka epidemije kako je dodala Aleksandra Nikolić je potvrđeno na teritoriji Jablaničkog okruga 5232 sličaja kovida 19.
Komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je upozorio na mogućnost da nema više smeštajnih kapaciteta u kovid bolnici ukoliko se ovako nastavi.
Gradskoj upravi, javnim i javno-komunalnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač grad se preporučuje da se zaposlenima sa utvrđenim hroničnim bolestima, starijima od 60 godina, roditeljima dece do 12 godina, a posebno samohranim roditeljima, u skladu sa mogućnostima odobri rad od kuće, poručen je sa danšnje sednice Gradskog štaba za vanredne situacije grada Leskovca, dve nedelje nakon proglašenja vanredne situacije.