SportVesti

ODRŽANO TAKMIČENJE U DINAMIČKOM DALEKOKOMETNOM STRELJAŠTVU

Streljački klub „GT“ Leskovac je otvorio novo poglavlje u streljačkom sportu organizacijom prvog takmičenja u Dinamičkom dalekometnom streljaštvu na ovim prostorima. Gađale su se metalne mete na daljinama od 380 do 1200 metara, sa 8 streljačkih mesta koje je održano ovog vikenda.

Učestvovala su 33 takmičara: 4 iz Rusije (prisutan je bio Direktor Ruskog saveza za dalekometno streljaštvo, kao i njihov zvanični izveštač), 4 iz Bugarske, 2 iz Slovenije, 23 iz Srbije (Novi Bečej, Novi Sad, Beograd, Kraljevo, Kragujevac, Niš, Dimitrovgrad, Kuršumlija, Gračanica).
Bio je prisutan član Kahles tima da bi se uverio u kvalitet organizacije takmičenja i našu organizaciju ocenio odličnom, tako da smo dobili odobrenje za organizaciju i većih takmičenja. Tri prvoplasirana strelca su dobili poziv za učešće na finalnom takmičenju Kahles lige, krajem godine u Italiji. Zabeležen je nastup Mione Živadinović iz Kragujevca koja je prva dama učesnik ovakvih takmičenja.

  1. mesto Aleksandar Zuravlev, Rusija
  2. mesto Zoran Jelić, Kraljevo
  3. mesto Valerij Šits, Rusija
    Kalibri koji su se koristili na takmičenju .223 do .338, a puške Zastava, Sauer, Remington, Tikka, Bergara, Štajer,Sako, Savaž….
    Posebne nagrade je dodelila Direktor Ruske ekipe: Takmičar koji prvim metkom pogodi metu veličine 50×50 cm na daljini od1200 metara dobija posebnu Diplomu i sertifikat (do sada u Evropi dodeljeno 8 takvih). Ponosni vlasnici ovih Diploma su postali: Jovan Amanović, Novi Sad, Aleksandar Milosavljević, Kuršumlija i Zoran Jelić, Kraljevo. Još 6 takmičara je uspelo da pogodi ovu metu ali iz 2. i 3. pokušaja.
    Posebno treba istaći pomoć koju je pružila Opština Lebane kao i TO Lebane na organizaciji ovog meča.