DruštvoVesti

OTVORENA 31. ROŠTILJIJADA

Orkestar Elvisa Bajramovića, Kulturno – umetničko društvo Lemind, baš kao i nastup leskovačkih mažoretkinja obeležili su sinoć početak 31. Roštiljijade. Svakako, najveću pažnju privukao je koncert večeri koji je održala poznata srpska pevačica, Svetlana Ceca Ražnatović.

Rečima da festival roštilja predstavlja leskovački brend broj jedan, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, zvanično je proglasio otvorenom ovogodišnju 31. Roštiljijadu.

Veoma je značajno što smo uspeli da se prilagodimo novonastalim okolnostima i organizujemo ovu manifestaciju, istakao je gradonačelnik Cvetanović.

Kao organizator festivala roštilja, direktor Turističke organizacije grada Leskovca, Nebojša Kocić podsetio je da je čuvena privredno-turistička manifestacija, Roštiljijada, ušla u red najznačajnijih na ovom delu Balkana.

Veliki broj Leskovčana, ali i posetilaca iz drugih gradova naše zemlje, pa čak i inostranstva, sinoć je imao tu priliku, da nakon svečanog otvaranja, koje je bilo propraćeno vatrometom, uživa u nastupu Svetlane Cece Ražnatović.

I ove godine, prilikom otvaranja Roštiljijade, nije izostalo prisustvo čuvenih leskovačkih maskota, Roštiljka i Roštiljke.

31. Roštiljijada trajaće do 29. avgusta.