DruštvoVesti

POČELA PRVA FAZA REKONSTRUKCIJE PUTA KA VUČJU

Prva faza rekonstrukcije puta ka Vučju obuhvata deonicu od Hemijsko – tehnološke škole „Božidar Đorđević Kukar“ do Strojkovca.  U toku ove i narednih nedelja pristupiće se radovima na relaciji od Hemijske škole do Sportsko – rekreativnog centra „Dubočica“, rečeno je na konferenciji za novinare.

Kako je istakao direktor Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“, Novica Nikolić, u okviru prve faze rekonstrukcije puta ka Vučju, najpre će se izvoditi demontaža trotoarskih površina koje su u vrlo lošem stanju, a potom će se pristupiti rehabilitaciji kolovoza.

Prema njegovim rečima, cilj rekonstrukcije jeste da se ukloni kamena kocka sa kolovoza, a u planu je i izgradnja biciklističkih staza.

Kada je u pitanju izgradnja puta ka Vučju u dužini od 12 kilometara, Republika Srbija će u saradnji sa lokalnom samoupravom grada Leskovca uložiti više od 5 miliona evra.

Prioritet lokalne samouprave grada Leskovca u narednom periodu biće rekonstrukcija putnih pravaca Leskovac – Lebane i Leskovac Vučje. Ove investicije ocenjene su i kao ključne u Jablaničkom okrugu.