DruštvoVesti

POČELA VAKCINACIJA U USTANOVI ZA ODRASLE I STARIJE U LESKOVCU

Vakcinacija protiv korona virusa je počela danas i u Leskovcu, a u Ustanovi za odrasle i starije ovu vakcinu je danas 135 korisnika i deset radnika vakcinisano. Kako je istaknuto vakcinacija je dobrovoljna i radi se uz pisanu saglasnost.

U Ustanovi za odrasle i starije u Leskovcu je vakcinacija korisnisnika i dela upošljenika od kojih je prvi bio internista Goran Jović započela danas nešto posle 11 časova kako je i najavljeno vakcinom Fajzer Biontek. Imunizacija se obavlja nakon pribavljene pisane saglasnosti kako lične, tako i staratelja za pojedine korisnike, kako pokretne, tako i one nepokretne. Nakon 135 korisnika koji su se prijavili za danas, prijavilo se još 11 njih za sledeću priliku. Nakon 40 dana sledi revakcinacija.

Imunizacija će se obavljati po priotitetnim grupama, kazala je v.d.direktora ZZJZ Leskovac Aleksandra Nikolić.

Dom zdravlja Leskovac je prema ranije utrvrdjenom planu formirao ekipe koje će sprovoditi vakcinaciju, istakao je zamenik direktora ove zdravstvene ustanove Časlav Nedeljković.

U ime lokalne samouprave i gradonačelnika Leskovca obratila se Ana Janković-Stojanović, zamenica gradonačelnika koja je istakla značaj imunizacije za zdravlje stanovništva.

Prioritet za vakcinisanje protiv korona virusa su i zdravstveni radnici u kovid sistetemu leskovačke Opšte bolnice, oko 800 kazao je direktor ove zdravstvne ustanove Nebojša Dimitrijević.

Kada je reč o ostalim gradjanima koji ne pripadaju prioritetnim grupama, još uvek se tačno ne zna kada može da se počne sa imunizacijom koja će takodje biti dobrovoljna, a odlučivaće resorno ministarstvo zdravlja po preporukama SZO.