DruštvoVesti

POČELI RADOVI NA BULEVARU NIKOLE PAŠIĆA

Putevi Srbije finasiraju radove na izgradnji jedne od najfrekventnijih saobraćajnica u Leskovcu Bulevaru NIkole Pašića vrednosti 268 miliona 700 hiljada dinara u dužini od 938,5 metara koje je obišao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima.
,,Rekonstrukcija je, slobodno se može reći, neophodna s obzirom na to da je postojeća kolovozna konstrukcija raznolika i dotrajala. Cilj nam je da saobraćajnicu proširimo. Da umesto dve imamo četiri kolovozne trake, biciklističe staze i trotoare sa obe strane puta. Bitno nam je da preusmerimo tranzitni saobraćaj iz centra grada, i da saobraćaj prema opštinama Bojnik, Lebane i Medveđa preusmerimo preko Bulevara“ kazao je gadonačelnik Goran Cvetanović prilikom obilaska početka radova.
Na Bulevaru Nikole Pašića kako je najavljeno biće izvedeni i radovi na kružnom toku, telekomunikacionim instalacijama, radovi na elektroenergetskoj mreži i uličnom osvetljenju sa ugradnjom LED svetiljki, kao i radovi na rekonstrukciji i izgradnji nove vodovodne mreže i postavljanje vertikalne i horizontalne saobraćajne signalizacije.
Ova saobraćajnica će imati četiri kolovozne trake, biciklističku stazu i trotoare sa obe strane ulice.
Grad je izdvojio 98 miliona dinara za rešavanje imovinskih odnosa i 10 miliona dinara za rušenje objekata na trasi Bulevara Nikole Pašića. Kada svi radovi budu završeni predviđena je na ovom prostoru sadnja visokih lišćara. Prema početku pripremnih radova očekuje se da se posao na izgradnji ove veoma frekventne saobraćajnice završe u predviđenom roku od 150 dana.