PrivredaVesti

POČEO PARADAJZ FEST U LEBANU

U Lebanu se prvi put održava manifestacija Paradajz fest koja je svečano otvorena sinoć i trajaće do sutra 1.avgusta. Ova varoš poznata po proizvodnji paradajza sada je dobila i svoj zaštitni znak po kome će biti prepoznatljiva u zemlji i šire.
S obzirom da je opština Lebane prva po broju proizvedenog paradajza u Srbiji, cilj ove manifestacije je pre svega promocija poljoprivrednih i turističkih potencijala, kao i promocija Lebana.
Paradjz fest je započeo obilaskom štandova rukovodstva opštine na čelu sa predsednikom Ivanom Bogdanovićem, direktorom RPK Leskovac Goranom Jovićem i brojnim gostima među kojima je bio i direktor Privredne komore Mađarske za zapadni Balkan, Atila Galanboš.
„Čuvajte tradiciju i način uzgajanja poljoprivrednih proizvoda“ poručio je Atila Galanboš dodajući da su dve stvari bitne za posetu Lebanu. Kako je istakao Galanboš odlučeno je da se naredna sesija privredne komore održi upravo u Lebanu u cilju daljeg razvoja saradnje privrede i uspostavljena je dobra saradnja sa Regionalnom privrednom komorom.
Ovom manifestacijom privući će se potencijalni kupci i povezati sa lokalnim proizvođačima paradajza, kao i sa proizvođačima ostalih poljoprivrednih proizvoda koji se uzgajaju na teritoriji opštine Lebane.

Festival će biti izložbeno prodajnog karaktera, gde će moći sva jela i proizvodi da se degustiraju i kupe. Takođe je planirano i takmičenje u više kategorija.
Paradajz fest sem privrednog ima i kulturni karakter, a sinoć su pred nekoliko hiljada posetilaca u Lebanu nastupili Bojan Veličković i bend El Maestro, nakon čega je koncert večeri održao naš poznati pevač Haris Džinović koji nije krio zadovoljstvo zbog gostovanja na jugu, naročito nakon perioda bez nastupa zbog korona virusa.

Za večeras je najavljen nastup Ivana Milinkovića, dok će koncert večeri održati Amadeus bend. Za sutra je na zatvaranju Paradjz festa najavljen koncert Dejan Petrović Big benda.

Paradajz fest se održava pod pokroviteljstvom i u organizaciji Opštine Lebane i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, a ove godine ova trodnevna manifestacija traje od 30. jula do 1. avgusta i ima tendenciju da postane tradicionalna.