DruštvoVesti

PODELJENA AUTO-SEDIŠTA ZA PROŠLA ČETIRI MESECA

Roditelji beba rođenih u maju, junu, julu i avgustu ove godine koji su prijavili i ostvarili pravo na jednokratnu pomoć dobili su danas auto-sedišta za svoje mališane, kao dar grada Leskovca.

„Život nas često nagradi na lep ili manje lep način. Mene je ovog puta dočekao raširenih ruku. Pre samo nekoliko meseci dobila sam trećeg sina, Gavrila” kazala je zahvaljujući gradu Leskovcu na poklon auto-sedištu mlada majka Milica Stojanović.
„Grad Leskovac je godinama unazad svim roditeljima pouzdan oslonac i partner. U prilog tome govore brojne mere populacione politike, od kojih je jedna i dodela auto-sedišta za svu novorođenčad sa teritorije našeg grada, razlog zbog kog smo svi danas ovde. Dosad je uručeno skoro 950 auto-sedišta, a danas ćemo podeliti još 340 za mališane čiji su se roditelji prijavili i ostvarili pravo na jednokratnu novčanu pomoć u maju, junu, julu i avgustu tekuće godine. Za ove namene grad Leskovac je opredelio sumu u iznosu od 12 miliona dinara” kazala je Marija Rajković, pomoćnica gradonačelnika koji je sam prisustvovao podeli.
Svi roditelji koji danas nisu bili u mogućnosti da preuzmu auto-sedišta, to će moći da učine u zgradi opštine, u ulici Pana Đukića br. 9, na portirnici.