DruštvoVesti

PODELJENO 25 UGOVORA HELP-a ZA GRANTOVE

U okviru regionalnog projekta ,,Inkluzija i ekonomsko osnaživanje Zapadnog Balkana” 25 Leskovčanki i Leskovčana je dobilo ugovore o donacijih za nova mikro i male biznisu grada Leskovca i organizacije HELP.
Ovom su prilikom korisnici grantova dobili opremu prosečne vrednosti 3.000 evra, poslovne i stručne obuke, za 16 uslužnih delatnosti poput frizera, keteringa, štampe, foto, računovodstvenih usluga, i 9 zanatskih kao što je izrada stolarije, proizvodnja nameštaja, metalskih, pekarskih i automehaničarskih radova i to kroz projekat „Inkluzija i ekonomsko osnaživanje Zapadnog Balkana“ koji se realizuje uz podršku nemačke Vlade i sufinansira sredstvima grada Leskovca.
Onima koji su dobili vrednu opremu to kako ističu uz zahvalnost mnogo znači kako za početak, tako i za razvoj soptsvenog, često porodičnog posla.

Današnja dodela ugovora o donaciji rezultat je odlične saradnje organizacije HELP i grada Leskovca.

„Grad Leskovac želi da razvije i nastavi razvitak mikrobiznisa, da olakša mladima pokretanje sopstvenog biznisa, da unapredi već postojeće poslovne delatnosti, u cilju stvaranja uslova za otvaranje novih radnih mesta” kazao je u svom obraćanju gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović poželevši uspeh u poslovanju.

Ukupna vrednost ovog projekta za teritoriju našeg grada iznosi oko 75 hiljada evra, od toga grad Grad Leskovac finansira 30 hiljada evra.