POKRET ZA LESKOVAC: DA LI JELENA KARLEUŠA ZAISTA ZASLUŽUJE DA BUDE GOST NAŠEG GRADA?

Sporni nastup Jelene Karleuše na ovogodišnjoj 32. Roštiljijadi i danas je bio tema konferencije za novinare Pokreta za Leskovac, koji je pokrenuo akciju prikupljanja novčanih sredstava, prevashodno, u cilju neodržavanja ovog koncerta. U suprotnom, obezbeđene donacije, u okviru ove akcije, prema rečima Predraga Mitrovića, predstavnika Pokreta, biće iskorišćene za lečenje bolesne dece.

Pozivajući se na nedavnu objavu Jelene Karleuše na Instagram profilu, u kojoj su navedena pogrdna imena, pre svega, namenjena građanima Leskovca, Predrag Mitrović, predstavnik „Pokreta za Leskovac“, navodi da je pomenuto vređanje i omalovažavanje od strane ove „beogradske dive“, kako ju je okarakterisao, nedopustivo.

Mitrović je, na konferenciji za novinare, direktno uputio pitanje gradonačelniku Leskovca, Goranu Cvetanoviću: Da li Jelena Karleuša i posle ovoga, zaslužuje da bude gost našeg grada?

U fokusu današnje konferencije za novinare, bila je i akcija u organizaciji „Pokreta za Leskovac“. Reč je o prikupljanju novčanih sredstava, u cilju neodržavanja koncerta Jelene Karleuše, koja će u slučaju drugačijeg ishoda, biti uplaćena u humanitarne svrhe.

Mitrović naglašava da, ovaj pokret, očekuje donacije u vrednosti od 60 hiljada evra.

Kako je moguće uopšte raspravljati o nastupu Jelene Karleuše, vrednom 20 hiljada evra, kada sve građane Leskovca, već od sledeće nedelje, očekuju poskupljenja vode od skoro 50 odsto, a na jesen i električne energije? – pitao je Predrag Mitrović i konstatovao da je rasprava o ključnim problemima uvek u zapećku.

Mesto održavanja Roštiljijade, koje, inače, nije promenjeno, takođe, je bila jedna od tema današnje konferencije. Centar grada će, i ove godine, poslužiti za organizovanje poznate turističko-gastronomske manifestacije.