DruštvoVesti

PORODIČNA VOŽNJA UDRUŽENJA RODITELJA ,,RINGERAJA“

U organizaciji Udruženja roditelja „Ringeraja“ u parku u ulici Kralja Petra Prvog održana je već tradicionalna porodična vožnja biciklama, trotinetima, rolerima povodom Dana porodice.
Cilj ove porodične vižnje je da se da podrška porodicama dece koja ostvaruju dodatnu podršku u oblasti zdravstvenog, socijalnog i obrazovnog sistema, a tim povodom su za mališane priređene likovne, kreativne muzičke radionice, muzičke i sportske igre, mini koncert gitare i harmonike. Akciju su podržali Biciklistički klub ,,Dubočica“ i naš paraolimpijac Milan Petrović, Školica sporta ,,Zdravko“ i Udruženje građana ,,Arton“.
,,Grad Leskovac je postao dobar primer prakse u oblasti pružanja usluga socijalne zaštite u Republici Srbiji, zato smo ponosni nosioci tri priznanja Zaštitnika građana za razvoj svih oblika pristupačnosti. To je velika prvilegija, ali i obaveza da nastavimo u tom duhu, “ poručio je šef kabineta gradonačelnika Leskovca Milan Ničić.
Ovom su prilikom Bratislav Stanković i Goran Đorđević, dvojica naših sugrađana koji rade u inostranstvu Udruženju Roditelja donirali dva kompjutera koji će mnogo olakšati rad.
Mališani su sa svojim drugarima i roditeljima uživali u divnom danu u prirodi, a sa organizovanjem ovakcih akcija Udruženje roditelja ,,Ringeraja“ kako je istaknuto nastaviće i ubuduće.