DruštvoVesti

POSETA DOMU UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA

Ove godine će se navršiti 75 godina otkako Dom učenika srednjih škola i studenata brine o učenicima i studentima koji koriste sneštaj i usluge ove ustanove, istaknuto je prilikom obilaska gradonačelnika Gorana Cvetanovića sa saradnicima.
Po rečima direktora ove ustanove Ivana Ilića Dom učenika je pravi dom za svoje korisnike, formiran da poboljša uslove školovanja i obrazovanja mladih ljudi i da roditeljima pomogne da što lakše i jefitnije školuju svoju decu. U domu su smeštena deca koja žive van Leskovca, a osim učenika srednjih škola, pruža smeštaj i za studente. Cene smeštaja i ishrane su vrlo povoljne, a mladima je omogućeno da se bave raznim aktivnostima, ali pod stalnim nadzorom vaspitača, tako da roditelji ne treba da brinu o njima i njihovoj bezbednosti .
Prilikom obilaska smeštajnih jedinica, gradonačelnik Cvetanović je naveo da su učenici koji koriste domske usluge zadovoljni njihovim kvalitetom i podsetio da je ova ustanova 2018. godine dobila Svetosavsku nagradu.

Vodeći se ljubavlju prema mladima i težnjom da ih usmere na pravi put, zaposleni u Domu, njih 56 , dok u dodatnoj delatnosti ima još 23 osoba vode računa o njima kao porodica, istakla je pomoćnica gradonačelnika Leskovca Jasmina Nedeljković.

U leskovačkom Domu učenika srednjih škola trenutno je smešteno 106 učenika i 118 studenata.