DruštvoVesti

POSTAVLJENA LED RASVETA U ULICI RADETA ŽUNIĆA

Radi bezbednijeg kretanja ne samo stanovnika ulice Radeta Žunića, već i svih ljudi koji prolaze kroz ovaj deo grada, lokalna samouprava postavila je modernu LED rasvetu. Sa ovim izvorom svetlosti, mračne ulice u Leskovcu i prigradskim naseljima polako postaju prošlost.

Rečima da je vidljivost „kao na dlanu“, stanovnik ulice Radeta Žunića, Bratoljub Cvetković istakao je značaj ove investicije. On je dodao i da su se u ranijem periodu, zbog lošeg osvetljenja, često događale saobraćajne nesreće.

Sredstva za radove na ugradnji uličnog osvetljenja u iznosu od 11,78 miliona dinara obezbeđena su iz budžeta grada Leskovca. Postavljena su 63 nova stuba i isti broj svetiljki, a prema rečima direktora Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“, Novice Nikolića, napajanje sada ide od dve trafostanice.

Sinoćnoj konferenciji za novinare, povodom završetka radova, prisustvovao je i gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović. Kako je istakao ovom prilikom, cilj lokalne samouprave je da u saradnji sa kompanijom „Keep light“, sprovede zamenu starih i neefikasnih svetiljki novom i savremenom LED rasvetom na teritoriji čitavog grada. U okviru ovog projekta, vrednog 9,2 miliona evra izvršena je implementacija ukupno 13.344 komada svetiljki i reflektora na području Leskovca, naveo je Cvetanović.

Aktivnosti koje za cilj imaju poboljšanje kvaliteta života građana Leskovca uvek će biti prioritet lokalne samouprave, rekao je Cvetanović i još jednom naglasio da se ugradnjom LED rasvete ostvaruje velika ušteda u potrošnji električne energije.