DruštvoVesti

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI MEDVEDJE, BOJNIKA I LEBANA U PRISUSTVU MINISTARKE ZA DRŽAVNU UPRAVU I LOKALNU SAMOUPRAVU MARIJE OBRADOVIĆ

Tri opštine Jablaničkog okruga Medvedja, Lebane i Bojnik su danas u prisustvu ministarke za državnu upravu i lokalnu samoupravu Marije Obradović potpisale sporazum  o saradnji na polju ekonimije i turizma koji za cilj ima pre svega ostanak mladih na jugu Srbije gde su i rodjeni.

Kako je kazala ministarka Obradović ovaj ugovor o saradnji ima istorijsku važnost pre svega jer je pokrenuta inicijativa da se Medvedja okrene i poveže više ka ove dve opštine, Lebane i Bojnik, i ne toliko ka Bujanovcu i Preševu, a da bi se mladi zadržali neophodna su nova radna mesta.

Tri opštine su u proteklom periodu veoma uspešno saradjivale na brojnim projektima i imaju zajedničke državne ustanove poput suda.

Kako je istaknuto veoma je važno pratiti potrebe gradjana da se ne bi smanjivao broj stanovnika juga Srbije, a naročito je važno brzo rešavati infrasturne probleme i probleme sa snabdevanjem elementarnim stvarima poput električne energije, jer usle padavina i poplava ljudi u opštini Medvedja nemaju struju što je nedopustivo kako je istakla ministarka Obradović.

U ovom ministarstvu željno išćekuju prve rezultate potpisivanja sporazuma o saradnji opština Medvedja, Lebane i Bojnik.