PolitikaVesti

POTPISI ZA SLOBODNE IZBORE

Naronda stranka je počela prikupljanje potpisa građana za slobodne izbore uz slogan Želimo da opet slobodno biramo i odlučujemo. Ujedno je oštro osuđen napad na predsednicu Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Jelenu Spirić sa zahtevom da nadežne institucije hitno reaguju.
U disfunkcionalnim okolnostima, gde nema slobode medija, gde se guši sloboda govora i mišljenja, gde nema uređenih biračkih spiskova, niti kontrole biračkog materijala nakon izbora, uostalom, gde nema elementarnih uslova zaodržavanje fer i poštenihizbora, Narodna stranka, staje u ime svih koji žele da se u Srbiji ponovo poštuju osnovni postulati civilizovanog i demokratskog društva, kažu u ovoj stranci.
Akcija će se nastaviti prikupljanjem potpisa za slobodne izbore najverovatniej već sledežeg vikenda u Leskovcu al ii od vrata do vrata u razgovoru sa građanima.
Gradski odbor Narodne stranke u Leskovcu, oštro osuđuje svaki vid nasilja i gnušamo se atmosfere, u kojoj lokalni batinaši, pod zaštitom aktuelne vlasti, uzimaju sebi za pravo, da na najprizemnije i najprimitivnije načine, vređaju i prete opozicionim funkcionerima, u ovom slučaju, predsednici Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, Jeleni Spirić.
Mi, ne želimo Srbiju u kojoj je žena ponižena i omalovažavana, te pozivamo sve ljude, da se ujedine u osudi i podignu glas protiv ovakvih nemilih događaja.
Želimo da živimo u pristojnoj Srbiji, u državi, u kojoj će
svaka žena biti poštovana, bez obzira na njenu političku pripadnost. U vezi sa tim, zahtevamo što hitniju reakciju nadležnih institucija.