DruštvoVesti

POTREBAN REBALANS BUDŽETA ZA POPRAVKU LIFTA ZA INVALIDE U SRC DUBOČICA

Lift koji je bio donacija ministarstva preko MS Udruženja Jablaničkog okruga i koji je postavljen na ulazu u SRC Dubočica će po svemu sudeći sačekati naredno zasedanje skupštine grada i rebalans budžeta da  proradi, odnosno da se odobre sredstva za njegovo stavljanje u funkciju.

Lift za invalide kojima mnogo znači za pristupačnost sportskim sadržajima godinama nije u funkciji , a problem je što je dobijen projektnim finansiranjem i samim tim nema opredeljnenih sredstava za njegovo održavanja niti kod udruženja koje ga je dobilo od resornog ministarstva, niti kod SRC Dubočica koje sredstva dobija iz budžeta grada Leskovca, a nije vlasnik tog lifta niti dizalice za spuštanje invalida u bazen.

U MS Udruženju se nadaju da će prenosom lifta putem ugovora na SRC Dubočica održavanje lifta biti moguće i naći se sredstva.

Direktor SRC Dubočica Miodrag Rajković ističe da sredstva kojima po odluci skupštine o programu rada ove ustanove nisu planirana za ulaganja u opravku i održavanje lifta, pa će morati da se sačeka rebalans budžeta i odobrenje skupštine grada za prenamenu nekih stavki.

Nadamo se da će dobrom voljom i odlukom skupštine lift za invalide proraditi jer ovi ljudi ističu da im naročito plivanje mnogo znači za održavanje zdravlja i kondicije da se izbore sa bolestima koje su ih snašle.