DruštvoVesti

PREDSEDNIK SRBIJE OBIŠAO NIŠAVSKI OKRUG, U PUKOVCU JE REVAKCINISAN

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas drugu dozu vakcine kineske kompanije „Sinofarm“ u Zdravstvenoj stanici sela Pukovac, nakon čega je u Gadžinom Hanu održao sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave Nišavskog okruga sa kojima je razgovarao o novim projektima i ulaganjima u ovaj deo Srbije.
„„Mislim da je najvažnije da se ljudi vakcinišu. Molim ljude da budu obzirni i obazrivi prema svima drugima, da vode računa o svojim najbližima, ali i drugim ljudima sa kojima dolaze u kontakt“, poručio je predsednik i dodao da je uveren da će građani pokazati odgovornost, kako bi zemlja mogla da nastavi snažan trend rasta.

Predsednik je ovom prilikom porazgovarao sa okupljenim građanima kako bi saslušao njihove probleme i pitanja, ali i apelovao da se vakcinišu i naglasio da je vakcinacija najbitnija za razvoj i rast ekonomije.

Predsednik je u tom smislu dodao da se u Rudnoj Glavi, u kojoj se vakcinisao 6. aprila, već gradi fabrika koja bi trebalo da bude otvorena 28. juna ove godine.

Predsednik je istakao da država danas ima više novca nego ranije, najviše u modernoj istoriji srpske države, tako da veruje da će novac moći da se uloži ne samo u renoviranje i obnovu, već i u izgradnju onoga što je najbolje.

„Trenutno radimo tri klinička centra, 19 bolnica i veliki broj domova zdravlja u Srbiji“, napomenuo je predsednik Vučić i dodao da je u planu i renoviranje Vojne bolnice u Nišu, istakavši da Niš napreduje mnogo brže od očekivanja.

,,Niš postaje najvažnija raskrsnica u ovom delu Srbije, nakon razornih godina kada se nije ništa radilo. Niš će biti i raskrsnica svih pruga za ceo Balkan“, rekao je predsednik i najavio da će sutra u Novom Sadu biti postavljen kamen temeljac za izgradnju nove kovid bolnice.