DruštvoVesti

PREDSTAVLJEN EU PRO PLUS PROJEKAT

Razvojni projekat EU PRO PLUS koji je danas predstavljen u Leskovcu treba da obezbedi bolje uslove za život ljudi u 99 gradova i opština u Srbiji.

U svečanoj sali grada Leskovca na radnom sastanku predstavljen je novi razvojni program EU PRO Plus kojim Evropska unija u kontinuitetu podržava napore Vlade Republike Srbije da svojim građanima obezbedi bolji život kroz ravnomerniji razvoj 99 gradova i opština u dve regiona: Šumadije i Zapadne Srbije i Istočne i Južne Srbije.
Sastanku su prisustvovali Viktor Veljović, saradnik za planiranje razvoja, kao i asistent programa za infrastukturu, Bojan Marčić, koji su i predstavili novi program, kao i načelnik Gradske uprave Miloš Cvetanović, šefovi i predstavnici odeljenja Gradske uprave, zamenica gradonačelnika dr sci. med. Gorana Cvetanovića dr Lidija Dimitrijević i članovi Kabineta gradonačelnika.
U cilju pripreme za učešće u aktivnostima Programa, koji vodi Ministarstvo za evropske integracije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih Nacija za projektne usluge (UNOPS), predstavljeni su ciljevi programa, a razgovaralo se o daljim aktivnostima i budućim projektima.