PREDSTAVLJENA NOVA ,,SIVA KNJIGA“

Izvršni odbor NALED-a organizovao je 14. godišnju konferenciju o ekonomskim reformama u Srbiji povodom predstavljanja novog izdanja publikacije „Siva knjiga“.
U Narodnom muzeju u Beogradu NALED, čiji je član UO gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović, je predstavio ovu publikaciju, koja predstavlja reformske prioritete za novu Vladu i preporuke za uspostavljanje predvidivog i podsticajnog poslovnog okruženja u skladu sa standardima EU.
Ključni govornici na konferenciji bili su potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić i ministarka trgovine, telekomunikacija i turizma Tatjana Matić.
Ispred međunarodne zajednice obratiće se šef delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre.
Ovom prilikom, posebno su istaknuti pojedinci i timovi iz javne uprave koji su tokom prethodne godine u saradnji s NALED-om dali izuzetan doprinos unapređenju regulatornog okvira za poslovanje i sprovođenju privrednih reformi u našoj zemlji.
Siva knjiga donosi 100 preporuka za smanjenje birokratije i poboljšanje uslova poslovanja u Srbiji od kojih je 21 nova.
Leskovac ostvaruje odličnu saradnju sa NALED-om koji je po četvrti put gradu na Veternici izdao BFC sertifikat za lokalnu samoupravu za izuzetnom poslovnim ambijentom sa 96,33 % ispunjenosti kriterujema, idealnim kako za strana tako i za domaća ulaganja.