DruštvoVesti

RADI SE REKONSTRUKCIJA PUTA KA BOJNIKU

U toku su radovi na na rekonstrukciji deonice državnog puta Leskovac-Bojnik u dužini 1600 metara vrednosti 183 miliona dinara.
„Nalazimo se na relaciji Leskovac – Bojnik. Kao i sva obećanja do sada, predsednik Aleksandar Vučić je ispunio i ovo, da ćemo poslednju relaciju koja spaja centar Jablaničkog okruga Leskovac sa ostalim opštinama, reparirati, proširiti kolovoz, napraviti biciklističke staze i napraviti ulicu, odnosno relaciju koja je bezbedna za saobraćaj i podiže kvalitet života. Radovi se trenutno intenzivno izvode na tri dela, selo Đinđuša, kod Tri šešira i na ovoj lokaciji. Ova investicija vredna je oko 183 miliona dinara, oko 1600 metara kada krenete od Tri šešira do pumpe i biće izgrađena kružna raskrsnica kod Tri šešira. Ovim radovima ćemo i ovu poslednju deonicu, ulazak, odnosno izlazak iz grada rešiti. Zahvaljujem angažovanju državnom sekretaru Stevanoviću koji nam je pomogao“ istakao je predsednik Privremenog organa grad Leskovca Goran Cvetanović koji je sa saradnicima obišao radove na gradskoj saobraćajnici koja se poklapa sa putem između Leskovca i Bojnika predstavljaju nastavak uređenja svih ulaznih, odnosno izlaznih puteva iz grada.
Grad Leskovac je finansirao izradu projektno tehničke dokumenatcije, pored investicije u izgradnju vodovodne mreže i osvetljenja.
,,Ministarstvo građevinarstva obezbedilo je na inicijativu Goran Cvetanovića dodatnu milijardu za puteve za Jablanički, Topliučki i Pčinjski okrug, počeli su radovi na ovom pravcu i ovaj državni put će biti rešen u pristojnom roku. Pokušaćemo da intenziviramo radove imajući u vidu da nas očekuje zimski period” kazao je Dragan Stevanović, državni sekretar ovog ministarstva.
Izvođač radova na ovoj deonici je preduzeće Trejs Srbija, a rok za završetak radova 240 dana.