RADOVI NA IZGRADNJI NOVOG STADIONA U PUNOM JEKU, ROK ZA ZAVRŠETAK FEBRUAR 2023. GODINE

Radovi na izgradnji savremenog stadiona u Leskovcu po UEFA standardima, vrednosti 2,5 milijarde dinara, odvijaju se predviđenom dinamikom. Ovaj kapitalni projekat obišao je danas gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, sa predstavnikom izvođača radova, Dejanom Slijepčevićem.

Na prostoru nekadašnjeg gradskog stadiona Dubočica u širem centru grada, jula meseca ove godine, kompanija GAT iz Novog Sada, inače izabrani izvođač radova, nakon rušenja kompleksa započeo je izgradnju novog stadiona koji će zauzimati više od 10 hiljada kvadratnih metara i imaće 8.136  sedišta.

Krovna konstrukcija kompletno će pokrivati sve tribune stadiona, a u okviru kompleksa predviđeno je i 198 parking mesta. 

Izgradnja stadiona u vrednosti od skoro 2 milijarde 5 stotina miliona dinara finansira se sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Gradonačelnik Goran Cvetanović, prilikom obilaska radova, istakao je da će izgradnjom stadiona Leskovac objediniti celinu objekata sportske infrastrukture, s obzirom na to da će ovaj kompleks sa halom i bazenom nuditi mogućnost za pripreme i trening igrača svih sportova.

Da podsetimo, pored Zaječara i Loznice, Leskovac će biti treći grad u Srbiji koji će dobiti potpuno novi fudbalski stadion, izgrađen prema UEFA standardima.