DruštvoVesti

ŠAHOM PROTIV BOLESTI

Udruženje obolelih od multiple skleroze je treću godinu zaredom organizovalo turnir u šahu u prostorijama Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom, a koji je finansijski podržao grad Leskovac.
MS Udruženje Jablaničkog okruga ovaj šahovski turnir organizuje već tradicionalno povodom Svetskog dana obolelih od Multipla Skleroze, a u okviru projekta „ Šahom protiv bolesti “.
Ove godine nažalost nije okupio planiran broj učesnika, naročito iz ostalih udruženja osoba sa invaliditetom zbog epidemije korona virusa i smrti članova drugih organizacija.
Kako je kazao u ime MS udruženja Bratislav Rajković, bitno je druženje i pozitivna atmosfera, kao i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere života, a šah je za njihovo zdravlje preporučljiv i to je oblast gde oni često postižu i bolje rezultate od ostalog stanovništva.
Igra se po švjacarskom sistemu u pet kola i uz nadzor Šahovskog saveza. Projekat ,,Šahom protiv bolesti” u okviru projektnog finansiranja u oblasti socijalne zaštite podržao je grad Leskovac sa 50 hiljada dinara. Za najbolje su predvidjene nagrade, a za pobednika pehar.