HronikaVesti

SKORO 25 HILJADA SAOBRAĆAJNIH PREKRŠAJA ZA JEDNU NEDELJU

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine, koja je trajala od 19. do 25. aprila ove godine, otkrili su 24.634 vozača koji su upravljali vozilima brzinom većom od dozvoljene.
Saobraćajna policija je tokom sedam dana na teritoriji Republike Srbije otkrila 6.780 prekršaja na putevima van naselja, 17.854 prekršaja u naselju, od čega čak 3.229 prekršaja prekoračenja brzine u zoni pešačkih prelaza. Takođe, u istom periodu, otkriveno je još 6.283 ostalih prekršaja.
Najveću brzinu na putevima van naselja izmerili su „presretači“, koji su na auto-putu Beograd-Niš, kod Velike Plane, zaustavili državljanina Turske koji je automobilom marke „mercedes“ upravljao brzinom od 230 kilometara na čas.
Kada je reč o putevima u naselju, saobraćajni policajci su u Novom Pazaru isključili iz saobraćaja vozača automobila marke „audi“ koji se u Ulici Save Kovačevića kretao brzinom od 143 kilometra na čas, na mestu gde je brzina ograničena na 50 kilometara na čas.
Međunarodna akcija sprovedena je u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).