SPORTSKE IGRE MLADIH U LEBANU

Opština Lebane danas je bila domaćin karavanu radosti i prijateljstva. Dunav osiguranje Sportske igre mladih odigrane su na sportskim terenima u ovom mestu.

U okviru krovnog projekta „Prijatelj od detinjstva“, Kompanija „Dunav osiguranje“, godinama podržava Sportske igre mladih, najveću manifestaciju amaterskog sporta u Evropi, koja je postala jedna od omiljenih, među mladim sportistima i decom, koja žele da se druže i budu aktivna. Cilj da se svakom detetu omogući bavljenje sportom, razlog je održavanja regionalnih finalnih turnira.
Interesovanje za učešće, iz godine u godinu je sve veće. Od osnivanja Igara do danas u njima je učestvovalo više od 2 miliona mladih ljudi.
Manifestacija pruža priliku deci da, u periodu od marta do avgusta, potpuno besplatno učestvuju u profesionalno organizovanim takmičenjima u 10 sportova: mali fudbal, ulična košarka, rukomet, odbojka, odbojka na pesku, tenis, stoni tenis, šah, atletika i igra između dve vatre.

Prema najavi sportskog direktora ove manifestacije, Slobodana Popovića, najbolje plasiranim učesnicima biće dodeljene i stipendije za školovanje.

Predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović poručio je deci da nastave da se bave sportom i poželeo da sa ovog turnira ponesu lepe uspomene i nova prijateljstva. Pored sportskog uspeha, važno je da izrastu u dobre ljude, a način na koji Sportske igre mladih vode decu kroz sport, idealan je pristup za to, naglašava on.

Deveta sezona počela je ove godine ranije zbog mnoštva novih sadržaja, koji se nude deci, a među njima su i ekološke radionice “Čuvajmo našu planetu”.

Mališani su se danas u Lebanu takmičili u fudbalu, odbojci, između dve vatre, šahu i trčanju na 60 metara, a najbolji su se plasirali na regionalno takmičenje koje će biti održano u Surdulici.
Učesnici trke na 60 metara imali su želju da se što bolje pokažu, jer trku je pratio sportski direktor Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, čuveni atletičar i dvostruki učesnik Olimpijskih igara, Slobodan Popović.
Održavanje turnira podržala je i lokalna samouprava opštine Lebane.