SPREMA SE KUPALIŠNA SEZONA U VUČJU

Odeljenje za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Leskovca, u saradnji sa JKP „Komunalac“, Odeljenjem komunalne policije i kompanijom PWW, ovog vikenda sprovodi akciju uređenja i čišćenja kupališta na Vučjanki kod hidroelektrane.
Ova akcija podrazumeva i uređenje prilaznog puta košenjem niskog i visokog rastinja.

Istovremeno se ubrzano radi na uređenju kanjona reke Vučjanke gde nas uskoro očekuje otvaranje sezone kupanja. Ovi radovi, vredni 10 miliona dinara, se izvode zahvaljujući prekograničnoj saradnji sa makedonskim gradom Kriva Palanka i podrazumevaju postavljanje staza i platoa, urbane opreme za rekreaciju i zabavu – klupe, penjalice, ljuljaške, postavljanja solarne rasvete, vidikovaca i informativnih tabli. Takođe duž kanjona Vučjake biće trasirane, uređene i obeležene pešačke staze u dužini od 2,5 km.
Radovi na rekonstrukciji puta Leskovac – Vučje u dužini od oko 9,5 kilometara se uveliko izvode. Trenutno se ugrađuje drugi sloj asfalta na deonici od FHI Zdravlje do Velikog Trnjana. Time će drugim slojem asfalta biti presvučeno ukupno 6,5 kilometara od ukupno 9,5 kilometara koji su obuhvaćeni ovim projektom vrednim 282 miliona dinara. Nakon toga uslediće skidanje stare kocke i asfalta sa preostalih 3 kilometara koji će se pripremati za asfaltiranje.
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima će kako je najavljeno u ponedeljak 18.jule posetiti kupalište na reci Vučjanki kada će zvanično biti otvorena kupališna sezona.