DruštvoVesti

TRI POSLEDNJE GODINE VRŠENJA VLASTI I PLANOVI DO KRAJA MANDATA U PRENOSU UŽIVO

Posvećeni smo radu, kako bi svi stanovnici Leskovca , svih uzrasta, od rođenja do penzije imali najbolje uslove za život, odastanje, školovanje, rad i uživanje u starosti, poručio je gradonačelnik Leskovca Gorn Cvetanović u današnjem obraćanju povodom poslednje tri godine vršenja vlasti tokom koga su predstavljeni rezultati i izneti planovi i to prvi put u press sali novog Gradskog stadiona Dubočica i u direktnom prenosu uživo koji je radila naša Televizija.
Gradonačelnik Cvetanović je izrazio zahvalnost građanima na datom poverenju i istakao da tri godine nisu dug period poput tri decenije, ili tri stoleća, ali da su prethodne tri godi rada u Leskovcu, odnosno 1095 dana, ostavile pečat i trag, da je period dovoljan da se promene vide nabolje i da se grad popeo nekoliko stepenika ka višem nivou.
Dodao je i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom nedavnog obilaska novizgrađenog gradskog stadiona Leskovac okarakterisao kao grad koji je napravio najveći pomak u upravljanju javnim finansijama i da je među najboljim lokalnim samoupravama u Srbiji.
U ovoj mandatu je kako je istakao gradonačelnik Cvetanović pored stadiona u centru Leskovca izgrađen trg koji je u svakog dana ispunjen velikim brojem ljudi, kako mlađih tako i , a nastavljeno je i sa izgradnjom i rekonstrukcijom saobraćajnica. Reč je o više od 40 ulica i puteva, kako u gradu, tako u selima za koje je izdvojena suma od milijardu i 400 miliona dinara.
Tokom poslednjih godina u Leskovcu posao je našlo 7322 ljudi, u samo jednoj godini 2041 osoba, a stopa zaposlenosti je 5,6% odnosno duplo veća od republičkog proseka, gradonačelnik se dotakao odlaska kompanije Džinsi iz Leskovca, kao i dolaska Aundea i Erenlija.
Izgrađeno preko 15 hiljada metara vodovodne mreže sa 160 miliona dinara, i posebno naglasio dovodni cevovod i rezervoar za vodu u Pečenjevcu u vrednosti od 38,4 miliona dinara. Podsetio je i na ulaganja u mehanizaciju Javno komunalnih preduzeća, kao i na rekonstrukciju i deblokadu računa mesnih zajednica, nasleđenih od prethodnog rukovodstva.
Kada je reč o planovima za ulaganje u narednom periodu i oni su brojni do kraja ovog mandata.
Sledi i rekonstukcija Dečjeg dispanzera.

Ovom su prilikom najvljene i predstojeće investicije JKP Toplana u kotlarnici Dubočica i Crvena zvezda, vredne 188 miliona dinara, nastavak izgadnje kanalizacione mreže u 16 naseljenih mesta i mnogi drugi.
Gradonačelnk je dodao da se vodi računa o svim oblastima života građana, pored zdravstva, kao jednog od osnovnih stubova društva i rekonstrukcije bolnice, u poljoprivredu, obrazovanje, socijalu, kulturu i sport, kao i nagrađivanje mladih i podršku porodicama kroz novac za školarce i studente, porodilje, auto sedišta za bebe i pakete za najstarije.
Reprizu izlaganja gradonačelnika Leskovca dr sci. med. Gorana Cvetanovića o postignutim rezultatima u prethodne tri godine upravljanja gradom, ali i o planovima za budući period, možete pratiti na svim lokalnim televizijama – TV-K1, TV Leskovac, TV 4S i TV Vlasotince – u sledećim terminima:
-danas, 8.9.2023. godine, sa početkom od 17 časova,
-u subotu, 9.9.2023. godine, sa početkom od 15 časova i
-u nedelju, 10.9.2023. godine, sa početkom od 17 časova.