DruštvoVesti

U JABLANIČKOM OKRUGU 57 NOVOZARAŽENIH KORONA VIRUSOM

Prema današnjim podacima ZZJZ  57 je novozaraženih korona virusom u Jablaničkom okrugu , a u kovid bolnici su hospitalizovana 52 pacijenta.

U poslednja 24 sata  stiglo je 129, od toga za grad Leskovac 42 rezultata iz laboratorije „Vatreno oko“ Niš i „Instituta za javno zdravlje  Niš“ i  57  je sa pozitivnim nalazom.

19 lica sa teritorije grada Leskovca, 19 lica sa teritorije opštine Vlasotince, 14 lica sa teritorije opštine Lebane, 4 lica sa teritorije opštine Medvedja i jedno  lice sa teritorije opštine Bojnik.

Struktura: 36 zaposlena , 7 nezaposlenih lica, 9 penzionera, 2 studenata, 2 učenika i jedno dete. Trenutno se čekaju  iz laboratorije „Vatreno oko“ Niš 59 rezultata sa teritorije Jablaničkog okruga za lica koja su uzorkovana u ZZJZ Leskovac, Opštoj bolnici Leskovac i Domovima zdravlja Jablaničkog okruga.

U kovid bolnici su hospitalizovana 52 pacijenta, bilo je 14 prijema, jedan otpust, nema smrtnih ishoda, a jedan je pacijent upućen u KC Niš na dalje lečenje. Pozitivna su 32 pacijenta, a čeka se rezulat ili je za testiranje 20 njih.

Iz Leskovca su 34 pacijenta, 12 iz Vlasotinca, 4 iz Lebana i 2 iz Medvedje.

U Srbiji  su od ponoći između ponedeljka i utorka na snagu stupile nove epidemiološke mere i ograničenja rada ugostiteljskih objekata i trgovina.

Od 21 čas do pet ujutru zabranjen je rad ugostiteljskih objekata, prodavnica i tržnih centara, izuzev apoteka, dostave hrane i benzinskih pumpi, ali samo za točenje goriva. Ograničenja ne važe za privredu koja radi treću smenu,.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je jutros da će policija biti angažovana da u slučaju potrebe upozori nesavesne građane na obavezu poštovanja mera.

Probaćemo da nabavimo 500.000 do million doza vakcine, kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ukazujući da je u pondeljak uveče zabeležen najveći broj zaraženih do sada, i da su svi bolnički kapaciteti puni.