U LESKOVCU USKORO START UP CENTAR

Leskovac je prepoznat kao dobra lokalna samouprava za veoma važnu investiciju kao što je Start-up centar čija realizaciju uskoro sledi i to naročito zbog rada Tehnološkog fakulteta i Akademije strkovnih studija Južna Srbija.

U vezi relaizacije Start up centra nedavno je održan sastanak gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića i direktora Naučno tehnološkog parka u Nišu Milana Ranđelovića, direktora RPK Niš Aleksandra Milićevića, dekana Tehnološkog fakulteta u Leskovcu Dragiše Savića i direktora RPK Leskovac Gorana Jovića.
Povod sastanka, održanog u kabinetu gradonačelnika, kojem su prisustvovali i njegovi saradnici, bio je razgovor o formiranju regionalnog inovacionog start-ap centra.
Gradska većnica Aleksandra Pavlović istakla je značaj formiranja ovog centra vrednog 77 miliona dinara za mlade i privredni razvoj.

Na jugu Srbije već postoji pozitivno iskustvo sa niškim Start up centrom koji uspešno funkcioniše a dobit je dvostruko veća u odnosu na početak funkcionisanja, a grad Leskovac je prepoznao razvojnu šansu, kao i priliku za povratak intelektualaca u grad.

Start ap centar bi radio na usavršavanju IT tehnologije, kao i pružanju infrastrukturne podrške inovacionoj delatnosti, stručne usluge privrednim društvima, naučnoistraživačkim i inovacionim organizacijama radi njihovog povezivanja i što brže primene novih tehnologija, stvaranja i plasmana novih proizvoda i usluga na tržištu, u cilju ubrzanog tehnološkog razvoja, i najvažnije rada na lokalnim specifičnostima.
Leskovac je prepoznat kao dobra lokalna samouprava za ovakvu vrstu investicije zbog rada Tehnološkog fakulteta i Akademije strkovnih studija Južna Srbija.