DruštvoVesti

U OKVIRU „ŠAŠAVE NAUKE“ LESKOVAČKIM MALIŠANIMA PREDSTAVLJENI NIKOLA TESLA I MIHAJLO PUPIN

U organizaciji Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu, sinoć je u dvorištu ove ustanove održana manifestacija, pod nazivom “Šašava nauka”, u okviru koje je brojnim predškolcima i učenicima prvog razreda osnovnih škola, predstavljena ova oblast na jedan zanimljiv i nesvakidašnji način i to uz pomoć pozorišnih glumaca.

Leskovačko Narodno pozorište, jedna je od ustanova kulture sa područja grada, koja je uzela učešće u okviru sinoćnje manifestacije. Nikola Tesla i Mihajlo Pupin predstavljeni su mališanima od strane pozorišnih glumaca.

Pored nesvakidašnje predstave o srpskim naučnicima, takozvanog „naučnog teatra“, mladi posetioci su imali tu priliku i da se upoznaju sa igrom „Element u pokretu“, koja je podrazumevala interaktivne postavke, naučne eksperimente i kreativne radionice.

Manifestaciju „Šašava nauka“ organizovao je Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju i ova aktivnost je deo godišnjeg programa koji po javnom pozivu finansira Centar za promociju nauke.

Prema rečima direktorke Anđele Kostić Minić, iako je programom bilo predviđeno da treba da bude realizovana u toku 2020. godine, odložena je zbog epidemijske situacije.

ANĐELA KOSTIĆ MINIĆ – DIREKTORKA CENTRA ZA STRUČNO USAVRŠAVANJE U OBRAZOVANJU

3:15 – ŠAŠAVA NAUKA              4:25 – UČE

Prema rečima direktorke Anđele Kostić Minić, iako je programom bilo predviđeno da treba da bude realizovana u toku 2020. godine, odložena je zbog epidemijske situacije.

Podršku u realizaciji manifestacije, pored Narodnog pozorišta, pružili su i lokalna samouprava Grada Leskovca, kao i nastavnici osnovnih škola, koji redovno uzimaju učešće u sklopu brojnih aktivnosti Naučnog kluba Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju.